+31(0)10-310 3430   |     info@metaltop.nl   |  

Historie

De kracht van twee sterke partijen samenbrengen

Metaltop is op 1 juni 2017 ontstaan toen Metalas en Aludra, twee gerenommeerde bedrijven, hun krachten bundelden.

Aludra startte in 1968, opgericht door de Vlaardingse ondernemer Arie van Keulen. Eind jaren negentig opereerde Aludra tijdelijk als divisie van Stork, maar sinds 2004 werkt het weer als een zelfstandig bedrijf.  Over de jaren heen bouwde Aludra een leidende positie op in de gespecialiseerde bedrijfstak oppervlaktebehandelingstechniek van machineonderdelen. Aludra was ook toen al bekend door een uitgebreid dienstenpakket: van onderzoek & ontwikkeling van coatingapplicaties, het aanbrengen van coatings via thermische spuittechnieken en specifieke advisering. Via gedegen training en kwalificatie van het personeel hebben opdrachtgevers bij Aludra altijd al de garantie gehad dat zij kunnen rekenen op het hoogst mogelijke duurzaamheidseffect dat met moderne oppervlaktebehandelingstechnieken is te behalen.

Metalas werd opgericht in 1959 als specialist in het aanbrengen van slijt- en corrosievaste lagen op nieuwe en gebruikte machineonderdelen door middel van thermisch spuiten én oplassen. Metalas neemt al haar specialismes mee binnen Metaltop, zodat ook Metaltop, in overleg met de klant, de meest optimale spuit- en/of opgelaste laag kan aanbieden.

Dankzij de fusie heeft Metaltop de beschikking over een uitgebreid machinepark, dat bestaat uit een combinatie van het totaalaanbod van de machines van het vroegere Aludra en Metalas. Op die manier kan Metaltop alle nabewerkingen bieden die u zich kunt wensen, zoals draaien, frezen, rond- en vlakslijpen en superfinishen.