METALTOP  Een totaalpakket van hoogwaardige oplossingen

Metaltop, een erkende leverancier van coatingdiensten, biedt slijtageoplossingen in de breedste zin van het woord. Preventief, doordat wij coatings aanbrengen die onderdelen beschermen tegen slijtage. Maar ook door middel van reparatie van versleten onderdelen. Met een breed assortiment aan diensten zoeken wij bij elk slijtagevraagstuk de beste oplossing voor onze Nederlandse én buitenlandse klanten. Dit doen wij op basis van jarenlange ervaring en sectorspecifieke kennis.

Kenmerkend voor Metaltop is de veelzijdigheid van het aantal diensten dat wij aanbieden. Zowel op het gebied van reparaties als op het gebied van bewerkingen. Wij bieden kwalitatief hoogwaardige en innovatieve beschermlagen aan in een zeer brede range. Voor onze coatings gebruiken we hoogwaardige toevoegmaterialen, degelijk uitontwikkelde procescondities en spuit- en lasparameters.

Snel, flexibel en accuraat
Onze specifieke kennis van de complexe werkzaamheden zorgt ervoor dat we de uitdagingen van onze klanten op een zo goed mogelijke manier weten op te lossen. Door onze uitgebreide ervaringen voeren we onze werkzaamheden snel en accuraat uit. Bij urgente vragen stellen wij ons flexibel op om zo snel mogelijk de benodigde slijtageoplossing te kunnen leveren. U als klant, én uw vraagstuk, staan bij ons namelijk altijd centraal.

Wij specialiseren ons in het aanbrengen van coatings en beschermingslagen. Daarmee maken we de meest uiteenlopende (machine)onderdelen toekomstbestendig. De coatings zorgen er vaak voor dat de onderdelen na behandeling zelfs beter presteren dan zij in hun oorspronkelijke staat deden!

Onze Aanpak

Door een grondige analyse van de probleemstelling óf uitdaging van de klant vormen we een volledig beeld van de situatie. Zo nodig doen we deze analyse op de locatie van de klant. Op deze manier komen we te weten wat er precies nodig is om u, onze klant, de beste oplossing te bieden voor uw vraagstuk. We dagen u uit om ons al in de ontwerpfase te betrekken bij uw coatingtoepassingen, om zodoende de optimale en meest kostenefficiënte oplossing te kunnen bieden.

Metaltop ziet het aanbrengen van slijt- en corrosievaste lagen als haar kernactiviteit. Het aanbrengen van deze lagen doen we door middel van thermisch spuiten en oplassen. Tegenwoordig maakt ook lasercladding deel uit van ons dienstenassortiment. Onze werkzaamheden zijn onder te brengen in de volgende drie categorieën:

  1. Het herstellen van gebruikte onderdelen
  2. Het aanbrengen en bewerken van coatings op aangeleverde nieuwe onderdelen
  3. Het vervaardigen van onderdelen vanaf tekening

Deze werkzaamheden voeren wij altijd uit in in nauw overleg met de klant.

Samenwerking

Samenwerking loopt als een rode draad door onze werkzaamheden. Wij zien het bieden van oplossingen voor slijtageproblemen aan klanten dan ook als een samenwerkingsproces met de klant. Samen met u - maar eventueel ook met andere specialisten- kijken we wat de beste optie is om uw vraagstuk aan te pakken. Wat telt is de best mogelijke oplossing waarmee u geholpen bent.

Metaltop is lid van de Vereniging Thermisch Spuiten en van het Gesellschaft Thermisches Sprizten. Hier komen bedrijven uit de sector samen om zich op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het thermisch spuiten en oplassen. Verder spreken bedrijven binnen deze groepen over de mogelijkheid om haar personeel op te leiden en te kwalificeren om te komen tot erkende operators en engineers. De kennisvergroting is erop gericht om samen te zoeken naar oplossingen voor eventuele problemen binnen de branche.

Door een onafhankelijk onderzoekslab laten wij de kwaliteit van onze werkzaamheden onderzoeken. Op deze wijze kunnen we garanderen dat onze slijt- en corrosievaste lagen in orde is. Tenslotte beschikt ons bedrijf over de Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA). Dit betekent dat we het werk uitvoeren onder Lloyds-keur, een keurmerk waar veel naar wordt gevraagd bij werkzaamheden in de scheepvaart, kraan- & hijsinstallaties en windmolentoepassingen.

Duurzaamheid

Een belangrijk kenmerk van onze coatings en behandelingen is dat de levensduur van de onderdelen sterk wordt verlengt. Omdat de onderdelen hierdoor minder vaak vervangen hoeven te worden, zijn er minder grondstoffen nodig voor de productie van nieuwe onderdelen.

Daarnaast willen we ook op een duurzame wijze werken. Zo zamelen wij al het restmetaal in dat na onze werkzaamheden overblijft, zodat dit kan worden hergebruikt. We recyclen zoveel mogelijk materialen die bij onze processen overblijven of als hulpmateriaal nodig zijn. Bij vervanging zien we erop toe dat we de meest milieubelastende machines en materialen voorrang geven, zodat we toegroeien naar een zo schoon mogelijk werkproces. Tenslotte investeren we in processen die de ecologische footprint van de producten die wij aanbieden verkleinen.