Technologie

Metaltop biedt verschillende technieken aan om slijtage- en corrosie van onderdelen te behandelen, waarbij elke slijtage- en corrosievorm zijn eigen oplossing heeft. Op basis van het werkstukmateriaal, de toepassing van het beschadigde onderdeel en uw aanvullende wensen kiezen wij samen met u welke slijtage- of corrosieoplossing het beste past bij uw specifieke klantvraag. Daarbij beschikt Metaltop over een eigen laboratorium en kunnen in huis verschillende slijtage- en corrosiebestendigheidsmetingen worden uitgevoerd.

Slijtage

Slijtage komt in elke sector en in elke industrie voor. Het is bijna altijd onvermijdelijk, omdat materialen in een proces met elkaar in aanraking moeten komen. Gelukkig is de mate van veel slijtagevormen te beperken door de juiste oppervlaktegesteldheid. Daarnaast kunnen wij de verschillende vormen van slijtage meestal repareren en het materiaal weer bestendiger dan in de oorspronkelijke staat bij u afleveren. Als u weet welke slijtages er zijn, is het mogelijk om ze op tijd te herkennen en schadelijke gevolgen zoveel mogelijk te voorkomen. 


Ontdek Slijtagevormen

Coatings

Het keuzespectrum aan thermisch gespoten en opgelaste materialen is groot. Bij Metaltop bepalen wij aan de hand van de functionele eigenschappen van de deklaag welk materiaal het meest geschikt is en welk bijbehorende spuit- of oplas- proces wij het beste kunnen gebruiken. De uitgangsmaterialen voor onze toepassingen zijn te verkrijgen in poeder- of draadvorm. 
Ontdek Coating materialen

Kwaliteit

Metaltop heeft door de jaren heen zijn kwaliteits- niveau steeds verder getracht te verbeteren. Dit heeft geresulteerd in een uitgebreide en goed geoutilleerde meetkamer en een eerste aanzet voor een onderzoekslaboratorium.

Door de gestructureerde wijze van werken worden alle meetresultaten gedurende het proces vastgelegd en zijn wij altijd in staat om onze klanten een uitgebreid meetrapport toe te sturen van het moment van binnenkomst tot het uiteindelijke resultaat.

Naast de statische, dimensionale metingen, worden door Metaltop ook metingen uitgevoerd op het corrosiegedrag van de aangebrachte deklagen